"Пам'ятаємо..."


23 травня 2017 року в Музеї "Гідність та Честь українців", який відкрито в спеціалізованій школі № 110 ім. Казимира Гапоненка Голосіївського району міста Києва відбувся вечір пам'яті, присвячений героям-голосіївцям Олегу Ковалишину та Руслану Лужевському, які загинули у травні 2014 року під Слов'янськом. 




В Музеї розташована Стіна Пам’яті з інформацією про загиблих на війні мешканців Голосіївського району та стенд, присвячений Небесній Сотні, речі, які належали загиблим бійцям, бойові експонати із зони АТО, імпровізована барикада, фото та речі учасників Революції Гідності, інсталяція «Вікно в «новоросію» (прямо на віконному склі наклеєно фото із зображенням зруйнованого війною Донбасу), стенд, присвячений окупації Криму тощо.



На запрошення керівництва школи до участі у заході були запрошені працівники бібліотек ЦБС Голосіївського району: ЦРБ ім. М.О. Некрасова, ім. М.П. Стельмаха, "Деміївська", члени Київської міської спілки ветеранів та учасників антитерористичної операції Голосіївського району, волонтери та сім'ї,  друзі героїв.
















Учасники заходу вшанували хвилиною мовчання загиблих учасників АТО. Потім слово взяли організатори - керівництво Київської міської спілки ветеранів та учасників АТО Голосіївського району А. Болотін, А. Дащенко,
Г. Гржабовський, дружина та брат загиблих, інші гості заходу. Перед присутніми також виступали школярі з поетичними, та музичними номерами на тему миру і війни.














Керівники Київської міської спілки ветеранів та учасників АТО Голосіївського району подарували бібліотекам та школі стенди, де зображені наші голосіївці, які поклали своє життя за світле майбутнє України для оформлення куточків пам'яті. 




 








По завершенні заходу керівник ГО "Голосіївська родина" Андрій Дащенко на прохання родичів загиблих учасників АТО, що проживали в Голосіївському районі запропонував відкрити на базі публічних бібліотек району Меморіальні куточки пам'яті за місцем проживання героїв.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".