Презентація книги "Григорій Сковорода. Той, чия совість як чистий кришталь"

                 

 



"Коли дух у людині веселий, думки спокійні, серце мирне, то все світле, щасливе, блаженне. Оце є філософія"



Григорій Сковорода  

       Визначна подія відбулася у прес-центрі КМДА, присвячена Дню рідної мови. На презентацію книги про Григорія Сковороду були запрошені представники влади, ЗМІ, працівники установ культури, освіти та громадських організацій. Організаторами заходу були подружжя Петровських – Володимир та Світлана, які очолюють ГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів». Володимир Борисович Петровський відомий в Україні громадський діяч, голова комітету соціальної політики, здоров’я у громадській раді КМДА. Петровські, маючи фах істориків та педагогів, створюють багато просвітницьких проєктів, які презентують у бібліотеках, школах, музеях. Один із таких проєктів, присвячений 300-річчю Григорія Сковороди, став основою для написання трьох книг про діяльність та особистість великого українського філософа.
       Книги були видані коштом Міністерства культури та інформаційної політики України і передані бібліотекам.

Автори книги Володимир та Світлана Петровські


 


    Багаторічна співпраця бібліотек Голосіївського району м. Києва з ГО «Всеукраїнський парламент працездатних інвалідів» вирішує важливу проблему залучення до громадського життя осіб з інвалідністю, допомагає їм у соціальній адаптації, розвиває їх творчі здібності. Редактор 1-ї категорії  ЦРБ "Голосіївська" Зоя Логвиненко розповіла, що вже кілька років поспіль у ЦБС впроваджується соціокультурний проєкт «З любов’ю до життя», який спрямований на підтримку людей з інвалідністю. І головним партнером є якраз ця громадська організація і особисто Володимир та Світлана Петровські.                                                                    Їх заслуги перед Україною визнані і оцінені. Про це на презентації говорили Голова Всеукраїнського координаційного бюро Міжнародної громадсько-державної програми «Освіта дорослих України», що діє за сприяння Міжнародного інституту ціложиттєвого навчання ЮНЕСКО, член Європейської асоціації безпеки Сергій Болтівець, Генеральний директор ДП «Центр захисту інформаційного простору України» Максим Удовиченко, в.о. генерального директора Національної бібліотеки України імені Ярослава Мудрого Олег Сербін, ректор університету Григорія Сковороди у Переяславі Віталій Коцур та всі, хто брав участь у презентації.
      Для бібліотек ЦБС співпраця з такими творчими особистостями є почесним привілеєм, який допомагає збереженню та популяризації культурних надбань народу України.







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".