"Дивовижний світ музичного мистецтва"

Музика одна з прекрасних естетичних цінностей людства. Вона сприяє гармонізації нашого загального світовідчування, виступає інструментом самовираження і натхнення, служить джерелом непередаваних відчуттів і емоцій. 

За даними проєкту DilovaMova.com, вперше Міжнародний день музики провели 1-го жовтня 1975-го року. Засновником цього прекрасного Дня виступила Міжнародна музична рада (IMC) при всесвітній і поважній організації ЮНЕСКО. З музикою наше людство знайоме з давніх часів. Це мистецтво має величезний потенціал і багатьом композиторам донині вдається виражати через неї не тільки стан своєї власної душі, але й передавати атмосферу навколишнього, повного почуттів і переживань складного внутрішнього світу взаємин людини і природи.                                   



Щорічно, цей Всесвітній день, День прекрасного і дивовижного світу музичного мистецтва відзначається проведенням чудових концертів та концертних програм, за участю кращих художніх колективів, музикантів та артистів.

Так, цього дня у бібліотеці ім. В.А. Симоненка для дітей вітали з професійним святом Олега Рубанського - поета, барда, артиста, викладача Школи джазового та естрадного мистецтв, організатора київських фестивалів Авторської пісні і поезії імені Довлета Келова "Острів" (з 2005 року), давнього друга, партнера та читача бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва. 


Олег Рубанський
організатор і ведучий музично-поетичного, в подальшому - літературно-музичного Салону в Києві, де впродовж наступних років зберігається і розвивається авторська пісня в Києві, київські культурні традиції. Учасник і лауреат багатьох пісенних фестивалів. З другої половини 90-х і донині - ведучий творчих майстерень, музично-педагогічних майстер-класів, член журі, почесний гість фестивалів АП - регіональних, всеукраїнських, міжнародних, зарубіжних. У їх числі - фестивалі в Баку, Німеччині ("Bilstein"), Житомирі, Запоріжжі, Коростені, Норильську (Таймирський фестиваль), С-Петербурзі, Севастополі, Сумах, Тбілісі, Черкасах, Харкові, Ялті, Києві та ін. 

Поряд з концертною, організаторської та педагогічною діяльністю Олег Рубанський активно займається складанням, редагуванням, виданням збірок інших поетів, нотним записом авторських пісень, складанням і виданням аудіо і відео-альбомів мистецьких заходів та їх учасників у рамках перерахованих вище авторських проєктів.

Денис Голубицький - київський, сучасний, молодий поет. З ранньої юності він долучався до діяльності клубів авторської пісні, його батько Аркадій Голубицький - відомий київський бард, організатор численних клубів самодіяльної пісні, конкурсів та фестивалів. Батько та син Голубицькі були активними членами творчого об'єднання "Співуча родина" при Київському Будинку вчителя. Наслідуючи традиції київських бардів Денис виступає у бібліотеках ЦБС Голосіївського району. Він цікавий, глибокий, самобутній поет, автор кількох поетичних збірок. Його філософський підхід до історичних подій нашого народу завжди вражає. Цього разу в режимі онлайн Денис показав програму віршів і пісень, присвячених трагічним подіям у Бабиному Яру. У бібліотеках Голосієва завжди підтримують зв'язки з творчою молоддю, цінують їх потенціал, природний хист та творчі здібності, підтримують спілкування у різних форматах, а також online.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття