Виклики та рішення: "ЖК "Берегиня"



Продовжується співпраця бібліотек з Радою громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин – вимушених переселенців зі Сходу України та ЛОМГО "АМІ-Схід" у рамках проєктів "З любов'ю до життя" і «Жіночий клуб «Берегиня».

У січні-лютому відбулись святкові та робочі зустрічі для вирішення проблем працевлаштування жінок, які виховують дітей з інвалідністю та консультації з питань жіночого здоров'я; авторські презентації книг, майстер-класи та бесіди для дітей.

Напередодні Водохреща учасники Жіночого клубу "Берегиня" разом з сім'ями зібрались в затишній Мистецькій вітальні бібліотеки ім. Наталі Забіли для дітей щоб привітати з новорічно-різдвяними святами.
Зустріч розпочалася спільною грою-знайомством, яка спонукає до дружби і толерантності та продовжилась натхненною казкою "Про мрію" психолога з казкотерапії Олени Комарової (А. Таніна).












Голова ЛОМГО "АМІ-Схід" Тетяна Баранцова, представники Київського відділення "Спілки самаритян України" та ВГО "Особлива жінка" привітали присутніх, а діти отримали подарунки. За які окрема велика подяка Kiewer Samariter - Спілка Самаритян України Київське Об'єднання в особі Yanina Levkovska та Фонд "Майбутнє дітей".

Крім того, під час спілкування обговорили такі питання, як: працевлаштування, самозайнятість осіб з інвалідністю, матерів, що виховують дітей з інвалідністю, жінок в складних життєвих обставинах. Підготували SWOT- аналіз особливостей працевлаштування для цієї категорії. Також розглянули можливість створення English club, з метою підвищення конкурентоспроможності жінок.
Особлива подяка експерту клубу Iuliia Davydova (ВГО "Особлива жінка") за пропозиції, нові ідеї, за підтримку.



У цей день відбулась також авторська презентація книги К. Б. Левченко "Гендерне тяжіння: виклики та рішення", яка була почесною гостею ЖК "Берегиня". Катерина Борисівна - докторка юридичних наук, професорка, понад 20 років очолювала ГО "Ла Страда-Україна", з березня 2018 року працює на посаді Урядової уповноваженої з питань ґендерної політики. Під час презентації обговорили питання гендерної політики, проблеми та шляхи вирішення, особливо в умовах гібридної війни. Авторка подарувала свої книги учасницям клубу та бібліотекам.











ПАРТНЕРСЬКА ДІЯЛЬНІСТЬ БІБЛІОТЕК

Бібліотекарі ЦРБ ім. М.О. Некрасова та ім. Наталі Забіли для дітей у вихідні дні запрошують сім'ї з дітьми, для яких організовують проведення майстер-класів з виготовлення паперових сувенірів, бесід з історії України та веселі "ігрові хвилинки" для дітей з сімей ВПО та дітей з інвалідністю. 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття