"Житло для переселенців: законодавчі ініціативи уряду"

15 грудня у читальній залі ЦРБ ім. М.О.Некрасова у рамках Всеукраїнського тижня права та соціокультурного бібліотечного проєкту "З любов'ю до життя" відбулась зустріч активу ГО "Територія - новий Схід", щоб обговорити актуальні питання діяльності організації. 



Невирішені проблемні питання внутрішньо переселених громадян з окупованих територій залишаються актуальними вже шостий рік поспіль. Серед них, на думку голови ГО "Територія - новий Схід" Віри Губанової, особливо гостро стоїть питання отримання житла. Громадяни України зі статусом ВПО наполягають на тому, що постійне житло є ключем до інтеграції, оскільки дозволить налагодити соціальні зв'язки і стабільну зайнятість / приватне підприємництво. Саме цій темі була присвячена зустріч "Житло для переселенців: законодавчі ініціативи".


Багато переселенців не можуть юридично грамотно підійти до вирішення того чи іншого питання і, відповідно, не отримують допомогу вчасно. Працівники бібліотеки ознайомили присутніх з тематичною книжковою виставкою "Аз і Буки правової науки" та законодавчими матеріалами з інформаційного куточка "На допомогу ВПО". Розповіли про використання Інтернет-ресурсів з пошуку потрібної інформації з правових питань. Це і юридична он-лайн допомога, що реалізується громадською ініціативою "Відновлення Донбасу" на інтерактивній платформі, Ресурсний центр допомоги вимушеним переселенцям, Схід SOS, Крим SOS та ін.; сайти Міністерства юстиції, територіальні та регіональні органи юстиції, які безкоштовно надають правову допомогу, юридичну консультацію або пораду щодо вирішення конкретного питання.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".