«Зірка космонавта Леоніда Каденюка»

Першого космонавта, Героя  України Леоніда Каденюка вшанували загальнонаціональним тижнем пам’яті.

У понеділок, 28 січня, в день народження космонавта, у Київському планетарії стартував загальнонаціональний тиждень пам’яті космонавта. Урочистості розпочались у Зоряній залі.











Спогадами про Леоніда Костянтиновича поділились рідні і близькі люди, товариші, колеги з Дер­жавного космічного агентства України, Аерокосмічного товариства України, Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір’я», Міжнародної екологічної ради, Товариства «Знання» України. На заході вручили першу іменну нагороду — відзнаку «Зірка космонавта Леоніда Каденюка» найкращим у галузі космонавтики і літакобудування.
На відкриття тижня пам’яті космонавта завітала його дружина Віра Каденюк. Присутні мали можливість переглянути документальний кінофільм про космонавта незалежної України. Про цей захід повідомила в ЗМІ Людмила ЧЕЧЕЛЬ - член Національної спілки журналістів України, письменниця. 

Працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Зоя Логвиненко та завідувач бібліотеки ім. В.А. Симоненка для дітей взяли участь у заході, поспілкувались з представниками громадських організацій, домовились про співпрацю та спільне проведення майстер-класів. Книга Леоніда Каденюка "Місія - Космос" стане в нагоді при проведенні патріотичних заходів у бібліотеках ЦБС Голосіївського району.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття