XIII Всеукраїнський фестиваль української книги у м. Феодосії


У серпні 2013 року відбувся XІІІ Всеукраїнський фестиваль української книги у м. Феодосії. Успішної роботи побажав фестивалю в.о. міського голови Дмитро Щепєтков. Голова оргкомітету фестивалю - відомий дитячий письменник, лауреат багатьох літературних премій Євген Білоусов наголосив на важливості такої події, як фестиваль української книги для  багатонаціонального регіону АР Крим.





 Член оргкомітету фестивалю - головний бібліотекар з питань масової роботи та зв'язків з громадськістю ЦБС Голосіївського району м. Києва Зоя Логвиненко  доклала зусиль до плідної співпраці з феодосійським осередком Всеукраїнського Товариства "Просвіта" імені Т.Шевченка, який очолює Валерія Комарова, та колегами з різних
бібліотек України






Валерія Норченко - прозаїк, дитяча письменниця, член конгресу письменників України, психолог. Надрукувала 11 книг для детей, багато з яких передала до фондів дитячих бібліотек ЦБС Голосіївського району.
Станіслав Олексійович Шевченко — український поет, журналіст, перекладач. Голова творчого об'єднання поетів Київської організації НСПУ, автор та ведучий передач Національної радіокомпанії України. Заслужений діяч мистецтв України, заслужений діяч польської культури. Він представив на фестивалі нову книгу поезій "Дім для душі", яка здобула гран-прі.


Кандидат мистецтвознавства, професор кафедри кінознавства Київського державного університет театру, кіно і телебачення ім. І.К.Карпенка-Карого Валентина Слободян   та  Альбіна Афоніна - член Міжнародного об'єднання кінематографістів слов'янських і православних народів, член Національної спілки журналістів України, поетеса, - були учасниками фестивалю, їх виступи зацікавили людей, причетних до культури. Учасники фестивалю відвідали музеї Феодосії, Старого Криму, Коктебеля.










Генадій Горовий
За фахом – редактор-видавець, журналіст, поет.
Лауреат Студентського фестивалю "Сяйво надії” (2003), Молодіжної премії голови Київської облдержадміністрації в номінації "За творчі досягнення” (2007), Всеукраїнського літературного фестивалю "Просто так” – номінація "Література для дітей” (2008). 
Член НСПУ, Обухівського літературно–мистецького братства ім. А.С. Малишка та Всеукраїнського літературного об'єднання "Радосинь” при НСПУ. Генадій отримав диплом фестивалю за нову книгу для дітей "Дзень-дзелень-світ".


Наталя Веселицька - директор Центру духовного розвитку та творчої ініціативи “Гармонія”, видавець, письменниця, поет, художник, дизайнер, журналіст представила на фестивалі свою книгу для дітей "Пригоди малюка Ластика".

Всі вищезгадані автори постійно співпрацюють з бібліотеками Голосієва, презинтують та дарують свої книги, беруть участь у різноманітних творчих заходах.

Зоя Логвиненко  провела у Феодосійській центральній міській бібліотеці ім.  О. Гріна презентацію відеоматеріалів "До України з любов'ю"  зі співпраці Голосіївської ЦБС м. Києва та громадських організацій: "Африканська рада в Україні" та міжнародною ГО "Інтернаціональний союз" та Всеукраїнською організацією "Діаспора чеченського народу".
Московська художниця Ольга Красюк на зустрічі у бібліотеці №4 м. Феодосії подарувала свою роботу  з африканської тематики для бібліотек Києва. 



"13 відбувся фестиваль: нові книжки приніс, нові відкрив імена,
І для майбутнього в прийдешню світлу даль, як естафету передав знамена,

Знамена слова українського, пісень, прекрасних нових книг палкі сторінки.
Нехай нам наступний день, а фестиваль не матиме зупинки.

І слава про нього розноситься повсюди, в усі міста і села України,
Його учасникам подякують хай люди, що люблять і шанують мову Батьківщини!"
                                                                                                     Зоя Логвиненко







Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".