Арт-проєкт «Ми і війна»


       Працівники та читачі ЦРБ «Голосіївська» взяли участь у відкриті виставки молодих художниць «Ми і війна». Це частина великого проєкту «Діалоги з вічністю», ініціатором якого є Олена Оганесян – директорка музею Сергія Параджанова, голова ГО «Вірменське товариство культурних зав’язків «АОКС-Україна».



       У галереї «Печерська» Українського товариства охорони пам’яток історії та культури представлені роботи, в яких просліджується зв'язок між минулим та сучасним, від Трипілля до інсталяції про війну в Україні. Зустрічі в галереї будуть продовжуватись, відбудуться особисті знайомства з митцями.


       Олена Оганесян є авторкою багатьох проєктів, які популяризують культуру вірменського народу. Найбільшим є проєкт, присвячений 100-річчю видатного режисера Сергія Параджанова. Вона зібрала архів документів, картин, артефактів, пов’язаних з творчістю режисера. У бібліотеці імені М. Гоголя відбувся показ фільму про Параджанова. Заплановано кілька заходів у бібліотеках ЦБС, присвячених історії та культурі вірмен в Україні.


       Адже зараз, як ніколи, важливо зберегти єдність для досягнення перемоги.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття