«Язик до Києва доведе»

       1 квітня за ініціативи Національної спілки письменників України в Національному музеї літератури України відбулось традиційне свято гумору «Язик до Києва доведе». Понад десять років поспіль письменники, актори, студенти та учні з усіх куточків України збираються, аби долучитися до кращих творів українського гумору – класичного та сучасного. Анатолій Качан (на фото) – один із засновників свята наголосив, що цього року цей захід проходить під знаком вшануванням творчості видатного українського поета, сатирика, автора знаменитих «Співомовок» Степана Руданського.
Яскраве дійство з декламуванням, співом і танцями поєднало представників різних поколінь. Знані гумористи Василь Василашко, Ярослав Чорногуз, Анатолій Демчук, Валерій Демченко представили свої нові твори, а учні опорного закладу освіти «Софійсько-Борщагівський ліцей» майстерно читали гуморески Степан Руданського та Павла Глазового.
Естрадна виконавиця українських пісень
Леся Порядченко

                                    Народний артист України Анатолій Демчук 
                                    з учнями Софійсько-Борщагівського ліцею

       Тетяна Коноваленко – член НСПУ, авторка кількох гумористичних збірок, постійна членкиня розмовного клубу українського гумору представила свою нову книжку «Окопне орко-знавство», присвячену останнім подіям війни. Її влучні і дотепні твори завжди мають великий успіх.
       Наступного дня Тетяна Коноваленко презентувала цю книжку в бібліотеці ім. М. Гоголя. На свято були запрошені працівники та читачі бібліотек ЦБС Голосіївського району, наші соціальні партнери – члени ГО «Об’єднання інвалідів «Джерело натхнення» на чолі з його керівником Світланою Одинець.
Редакторка 1-ї категорії ЦРБ "Голосіївська"
Зоя Логвиненко (ліворуч)
і члени ГО "Об'єднання інвалідів "Джерело натхнення"
зі Світланою Одинець (друга праворуч)
Тетяна Коноваленко презентувала
свою нову книжку
"Окопне орко-знавство"

                                                                       






           








            Упродовж багатьох років бібліотеки об’єднує творча та плідна співпраця з цією відомою в столиці громадською організацією осіб з інвалідністю. Представники ГО «Об’єднання інвалідів «Джерело натхнення» не тільки беруть участь у заходах, але й самі є ініціаторами та виконавцями багатьох творчих проєктів у бібліотеках Голосієва.
       У Києві відбувається безліч культурних заходів, незважаючи на реалії воєнного часу. Кияни та гості столиці повинні відвідувати їх та підтримувати митців, адже разом ми – сила, а це свідчить про наш непереможний моральний настрій і незламність.
Учасники і гості фестивалю гумору "Язик до Києва доведе"


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття