"Від книжкової виставки «Лицар Мрії» до творчої співпраці"


23 жовтня 2020 року у бібліотеці ім. В.А. Симоненка для дітей відбулася зустріч з друзями і партнерами бібліотек ЦБС Голосіївського району м. Києва, присвячена дню народження Ніни Миколаївни Грін – дружини письменника Олександра Гріна. Згадали про те, що вона була засуджена на 10 років таборів, які відбувала на засланні у Середній Азії.

 
Співробітник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Зоя Логвиненко розповіла драматичну історію боротьби Ніни Грін за створення музею письменника. Їй допомагали у цьому кияни: Юлія Первова, Олександр Верхман та Ігор Жук. Присутні мали змогу ознайомитися з книгою «Дві долі: Олександр та Ніна Грін» Юлії Первової, погортати сторінки книг з книжкової виставки «Лицар Мрії», на якій представленні унікальні видання Феодосійського літературно-меморіального музею Олександра Гріна, послухати розповіді учасників грінівських конференцій різних років – Зої Логвиненко, Тетяни Серебреннікової. 


Прозвучали вірші романтичної тематики Олега Рубанського, які були розміщенні у збірці «Київська Грінландія». У заході взяла участь молода старшокласниця Дарина Найдова, яка пише вірші і прозу. Це є особливо важливим для молоді, яку працівники закладів культури заохочують до творчості. Завітала до бібліотеки також співробітниця Національної бібліотеки ім. Ярослава Мудрого Тетяна Скирда, вона поділилась планами щодо подальшої співпраці з бібліотеками та музеями Києва.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".