Українські вечорниці в Боярці





На українських вечорницях пам'яті Миколи Пимоненка в Боярському краєзнавчому музеї 
http://www.rbkm.com.ua/  зануритись в атмосферу Пимоненкових полотен запрошували актори Українського драматичного театру «КОРиФЕЇ», фольклорний ансамбль «Кралиця», народні майстри, художники.   



Привітання директору музею Галині Терпиловській висловлювал відомі люди Боярського краю, а також бібліотекарі ЦБС Голосіївського району...


 
  





Бібліограф ЦРБ ім. М.О.Некрасова Тетяна Серебреннікова від імені бібліотек ЦБС Голосіївського району, Літературно-меморіального музею Максима Рильського, Вишгородського історико-культурного заповідника подарувала музею книги та альбоми про Миколу Пимоненка, причому відповідальним редактором одного з цих видань був М.Т. Рильський, Голосіївський мануар якого територіально є найближчим до музею Миколи Пимоненка в с. Малютянка. Також для краєзнавчої роботи музею передано популярне видання "Старовинні українські узори для вишивки хрестом. Магія візерунка", де вміщені зразки вишивок в тому числі Києво-Святошинського району.
Гуляли, спілкувалися, частувалися короваєм, слухали екскурсію та ... планували подальшу співпрацю з головним зберігачем фондів музею Любов'ю Кравченко, бібліотекарями Крюківщинської сільської бібліотеки та Боярської міської бібліотеки №1 для дорослих.  

Зоя Логвиненко, Людмила Циандровська, Алла Дубенюк -- бібліотекарі як посередники між людиною та інформацією в культурному просторі.



************************************************

Читаємо у Вікіпедії про музеї: "Музе́ї (від дав.-гр. τὸ Μουσεῖον — «дім Муз») — культурно-освітні та науково-дослідні заклади, які призначено для вивчення, збереження та використання пам'яток природи, матеріальної і духовної культури, прилучення громадян до надбань національної і світової історико-культурної спадщини.Щороку 18 травня святкується Міжнародний день музеїв, у який деяких країнах проводиться Ніч музеїв.Основними напрямами музейної діяльності є культурно-освітня, науково-дослідна діяльність, комплектування музейних зібрань, експозиційна, фондова, видавнича, реставраційна, пам'яткоохоронна робота..."

****************************************************************
Дякуємо всім музеям, відкритим для людей, які підтримують громадські соціокультурні проекти і співпрацюють з бібліотеками зокрема! Професійних успіхів та перемог!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".