Круглий стіл «Бібліотека і музей: взаємодія у спільному культурному просторі»

18-19 листопада в м. Києві відбулась щорічна Конференція Української бібліотечної асоціації «Розбудова громадянського суспільства: місія Української бібліотечної асоціації», у якій взяли участь понад 160 фахівців бібліотечно-інформаційної сфери з усієї України.




У рамках програми конференції Літературно-меморіальний музей-квартира П.Г. Тичини приймав учасників, які долучилися до круглого столу «Бібліотека і музей: взаємодія у спільному культурному просторі» за модерації
Романюк О.І. 







Була представлена співпраця бібліотек міста з музеям. Бібліотекарі ділились досвідом, розповідали про користь подібних зв’язків, залучення до бібліотек нових користувачів, покращення якості роботи культурних установ. Бібліотеки ЦБС Голосіївського району мають багаторічні контакти з музеями України. 





Про це розповіли працівники ЦБС: головний бібліотекар з питань масової роботи ЦРБ ім. М.О. Некрасова Зоя Логвиненко та зав. бібліотекою В.А. Симоненка для дітей Віра Ткач. Бібліотеки ім. М.В. Гоголя та № 15 для дітей мають окремі музейні експозиції: «Місто мого дитинства та «Грінівська вітальня». 




Розширились зв’язки з музеями за останній рік завдяки здійсненню культурно-просвітницького проекту «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876», який започаткувала працівник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Тетяна Серебреннікова. Проект був представлений у багатьох музеях Києва та інших міст.




Цікавими були розповіді колег з ЦБС Оболонського району міста Києва про музейні експозиції бібліотек ім. А.Ахматової та ім. С.Ю. Вургуна.








Співпраця з музеями, впровадження креативних ідей, взаємообмін інформацією допоможе бібліотекам стати ще цікавішими для користувачів, розширити їх можливості проявити себе у творчих проектах.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття