"Міжнародний день миру"

У вересні 2001 року, 20 років тому, Генеральна Асамблея ООН остаточно утвердила дату святкування Міжнародного дня миру – 21 вересня. У Резолюції було запропоновано відзначати цей урочистий день припиненням вогню, військових дій та будь-якого насильства.

Організація Об’єднаних Націй закликає світ у «ювілейному» 2021 році, святкуючи Міжнародний день миру, зважувати на новий глобальний виклик людству:

«Пандемія COVID-19 продемонструвала важливість колективних зусиль допомоги кожній людині у відновленні за принципом «краще, ніж було» та створенню більш рівноправного, справедливого, інклюзивного миру… Зіткнувшись з цим спільним ворогом людства, ми повинні пам’ятати, що ми не вороги один одному».


Олена Зінченко - голова міжнародного літературного об'єднання MASTERPEASE розповіла про традиції відзначення цієї події у світі. Творчість є категорією, яка об’єднує людей усього світу.





У інтернет-центрі ЦРБ ім. М. О. Некрасова зібрались читачі бібліотеки та члени літературного об’єднання. Свої книги презентувала Ірина Шипіціна – філолог, викладач, автор 4-х збірок поезій. Вона учасник літературних фестивалів. Її вірші присвячені рідному місту – Києву. Вони ліричні, з доброю долею гумору.





Нові зустрічі, знайомства розширюють коло користувачів бібліотек, роблять їх справжніми центрами творчого спілкування.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

Місія – здоров’я: разом задля активного довголіття