"Збереження здоров'я жінки": зустріч-спілкування в жіночому клубі "Берегиня"

16 листопада 2019 року в рамках проєкту «Жіночий клуб «Берегиня», який створено для жінок та дітей з проблемами здоров’я, ВПО, малозабезпечених сімей, у затишній залі Історико-меморіального музею Михайла Грушевського відбулась цікава, інформаційно насичена та корисна зустріч із спеціалістами Інституту педіатрії, акушерства і гінекології імені О.М. Лук'янової.

Тема зустрічі: "Збереження здоров'я жінки".
Експертами і консультантами зустрічі стали - Юлія Давидова - професор, доктор медичних наук, голова ВГО "ОСОБЛИВА ЖІНКА"; Аліса Лиманська, терапевт-кардіолог, кандидат медичних наук, провідний науковий співробітник в ПАГ; Вікторія Баранова, психолог.
Тема збереження жіночого здоров'я має велике значення і для самої жінки, і для сім'ї, і для суспільства.







Важливо, що обговорення гострих, болючих і невідкладних питань проходило в теплій,  дружній атмосфері довіри та відкритості. 

Спеціалісти інформували учасників зустрічі про попередження захворювань, сучасні можливості підтримки репродуктивного здоров'я, розвінчання міфів і практичні поради для "особливих жінок". 

Присутні дізнались про вакцінацію від віруса папіломи для дівчаток 14-16 років, які можуть практично до нуля звести ризик захворювання онкологією в майбутньому. У багатьох розвинених країнах ці результати більш ніж оптимістичні, а серед наших учасниць, більшість з яких - мами - про це ніхто не чув.






Мами розповіли про болючу проблему психологічного бар'єру профоглядів для дівчаток підліткового віку, яка потребує вирішення, бо стрес і страх перенесений в цьому віці здатний принести багато проблем в майбутньому.

Голова Ради громадських організацій людей з інвалідністю та їх родин - вимушених переселенців зі Сходу України  та ЛОМГО "АМІ-Схід" Тетяна Баранцова подякувала спеціалістам за корисні поради та конструктивний підхід до вирішення проблем від усіх присутніх і особливо наголосила про важливість і необхідність організації подібних зустрічей для спілкування, розуміння і підтримки. "Віримо і сподіваємося, що наші зустрічі будуть тривати й надалі, а жінки, дівчатка з інвалідністю, мами дітей з проблемами здоров'я, жінки, які пережили важкі часи 2014 року, що живуть в Києві як ВПО, отримають додаткові можливості, знання, інформацію, які допоможуть зберегти їхнє здоров'я" - підкреслила Тетяна на завершення зустрічі.


Зустріч відбулася в рамках роботи жіночого клубу "Берегиня".
Проєкт підтримується Міжнародним жіночим клубом Києва, реалізується – ЛОМГО "АМІ-СХІД", соціальні партнери проєкту в м. Києві – Центральна районна бібліотека ім. М.О. Некрасова, бібліотека ім. В.А. Симоненка для дітей, бібліотека ім. Н. Забіли для дітей ЦБС Голосіївського району м. Києва, Історико-меморіальний музей Михайла Грушевського.
Консультативна, методична допомога - ВГО "ОСОБЛИВА ЖІНКА".
Допомога в організації та супроводі жінок з інвалідністю ВПО, інформаційна допомога - управління молоді та спорту ЛОДА. Інформаційна підтримка - Національна Асамблея людей з інвалідністю України.

фото: Валентина Уварова

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".