ГІБРИДНА ВІЙНА І СУЧАСНИЙ ЛІТЕРАТУРНИЙ ПРОЦЕС

11 жовтня в Таврійському національному університеті імені В. І. Вернадського відбулась літературна акція "Гібрідна війна і сучасний літературний процес".



















Бібліотекарі ЦРБ ім. М.О. Некрасова презентували присутнім нову літературу з даної тематики та запросили до співпраці. 


Перед студентами навчально-наукового Інституту філології і журналістики 
та гостями акції виступив ректор університету Казарін Володимир Павлович, який особливо наголосив на розвитку літературного процесу в Україні та протидії інформаційній війні з боку РФ.


Під час заходу відбулися творчі зустрічі з письменниками і поетами, життя і творчість яких затронуті війною. 



Автори журналу «Радуга» - найстарішого літературного журналу в Україні: Сергій Тихий, Ірина Іванченко, Сергій Черепанов , а також його головний редактор Юрій Ковальський розповіли про творчий процес в умовах гібрідної війни та прочитали поезію і прозу про сучасні події в Україні.


Любов Якимчук – поетка, журналістка, сценаристка, лауреатка цілої низки літературних премій прочитала свою поезію зі збірки "Абрикоси Донбасу".








Ія Ківа – поетка, перекладачка, журналістка, авторка збірки «Подальше от рая», до якої увійшли вірші російською та українською мовами ознайомила присутніх з патріотичною тематикою своєї творчості.

Ірина Береза – поетка, організатор і співорганізатор літературних проектів і фестивалів, Вадим Козловський – фотохудожник, член НСФХУ, учасник і лауреат міжнародних конкурсів, автор персональних виставок та викладач університету Еліна Свенцицька – поет, письменник, літературознавець представили свій літературний проект "ИСХОД" .

Лейтмотивом цієї літературної акції було розуміння, війна полягає у прагненні однієї держави агресивно діяти на свідомість жителів іншої - залякати й деморалізувати їх. Протидією цьому повинна стати широке розповсюдження сучасних творів та документів, які роз'яснюють людям дійсні мотиви та визначають приоритети духовного життя громадян України. 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".