Читати та вишивати хрестом на сучасному українському льоні

 Презентували популярне видання "Старовинні українські узори для вишивки хрестом. Магія візерунка" 18 червня 2016 року в Музеї Лесі Українки в Києві.
Про «наймолодшу» і найбільш популярну техніку української вишивки розповідала Тетяна Серебреннікова, бібліограф ЦРБ ім. М.О. Некрасова, співавтор книги, вишивальниця, організатор  всеукраїнського проекту  «Вишивка етнографічна: «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876». Про те, як працювати з книгою і чому вона цікава як початківцям, так і досвіченим майстриням.


Всі присутні мали щасливу нагоду повишивати українські орнаменти на сучасному українському льоні, зразки якого люб’язно надав виробник -- компанія «Лінен оф Десна». Тетяна Зез та колектив майстринь ZETA atelier, користувачі наших бібліотек і вимушені переселенці, вишивальниці, провели майстер-клас, пояснюючи особливості вишивки на двох видах лляної тканин, яку вперше вирощено і створено рамках проекту "Український льон для України" компанії «Лінен оф Десна», ТМ «Яскрава» та ПП «Ярослав».


 Ірина Лобойко, менеджер з розвитку нових проектів компанії «Лінен оф Десна», запросила всіх присутніх на щорічне свято цвітіння льону «Льон-Фест 2016» у м. Глухів.
















Оксана Константинівська, старший науковий співробітник Музею Лесі Українки, закцентувала увагу на стрімкому зростанні уваги до вишивки в умовах міста, на велику кількість і високий рівень численних зустрічей і майстер-класів в музеях і бібліотеках, спрямованих на популяризацію етнографічного спадку родини Косачів і народної вишивки загалом.

Центральний канал висвітлив захід у сюжеті випуску новин від 18.06.2016 о 21:00


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".