VІ щорічний Фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів»

8-11 жовтня в Музеї книги і друкарства України відбувся VІ щорічний Фестиваль української дитячої книги «Азбукове Королівство Магів і Янголів», присвячений 400-літтю друкарні Києво-Печерської Лаври. 



Крім гостей фестивалю – відомих письменників та художників, які безпосередньо створюють книгу, в заходах фестивалю брали участь театральні та музичні колективи, видавці, бібліотекарі та вишивальниці. Так, співробітник ЦРБ ім. М.О. Некрасова Тетяна Серебреннікова та відома майстриня Тетяна Зез провели майстер-клас з вишивання за книгою «Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки» О.П. Косачева, Киев, 1876», обкладинка якої знаходиться в постійній експозиції музею. Вони вчили школярів найдавнішим швам та демонстрували сучасний одяг, оздоблений ручною вишивкою за схемами, зібраними і описаними Ольгою Петрівною Косач (Оленою Пчілкою). 



















Завжди цікавими є музейні майстер-класи: «Музейна папірня», «Мармурування», «Арт-книга», «Скрипторій» та ін., які завжди приваблюють гостей музею і демонструють цінність і вічність книжної справи.



Окрасою фестивалю були численні творчі колективи, талановиті актори та виконавці. Зокрема, дитячий фольклорний ансамбль “Цвітень” при Національному заслуженому академічному народному хорі України імені Г.Верьовки (керівник – Марія Пилипчак) запросив всіх діток гратися. 

















А дорослим – батькам, вихователям, педагогам представив видання колективу з питань фольклору “Колискові”, “Колядки і щедрівки”, “Веснянки”, “Грайлик”, “Співає Цвітень” та ін., які є фундаментальними працями і допомагають формувати репертуар багатьом дитячим фольклорним ансамблям. Наступного року колектив святкуватиме своє 30—річчя. Сподіваємось, пісні «Цвітня» звучатимуть і в наших бібліотеках в цей ювілейний рік.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"День Києва на даху"

"Загадковий Поділ в акварелях"

"Вишивка етнографічна: "Украинский народный орнамент: вышивки, ткани, писанки" О.П. Косачева, Киев, 1876".